Reklama

Reklama

Z fasolką szparagową

Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, przypraw solą i pieprzem, odstaw na godzinę do lodówki.

Składniki dla 4 osób:

  • 30 dag młodej fasoli
  • młoda włoszczyzna
  • 20 dag makaronu "kolanka"
  • pierś z kurczaka
  • garść suszonych pomidorów
  • 20 dag fasolki szparagowej
  • pęczek natki pietruszki
  • olej
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • szczypior
  • sól
  • pieprz

Reklama

Sposób przygotowania:


1. Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, przypraw solą i pieprzem, odstaw na godzinę do lodówki. Fasolę mocz w wodzie przez godzinę. Włoszczyznę obierz. Marchew pokrój w plastry.

2. Pierś podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj 2 litry wody, fasolę, włoszczyznę, ziela angielskie, liście laurowe, pieprz i sól. Gotuj 20 minut.

3. Do gotującej się zupy wrzuć makaron, fasolkę szparagową, posiekane suszone pomidory. Gotuj 20 minut. Włoszczyznę wyjmij. Dodaj do zupy posiekaną natkę pietruszki i szczypior.

Czas przygotowania: 1,5 godziny



Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje