Reklama

Reklama

Z kaszą kuskus

Kasza kuskus jest lekkostrawna i bogata w białko. Polecamy ją szczególnie tym, którzy nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie, a chcą jeść smacznie i zdrowo. W dzisiejszym przepisie zrobimy z niej sałatkę.

Składniki:


  • 1 puszka ciecierzycy
  • 1 szklanki suchej kaszki kuskus
  • 1 pomidor
  • 1 ogórek
  • zielone  oliwki
  • 2 łyżki posiekanych orzechów
  • kilka listków świeżej mięty
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • oliwa z oliwek
  • sok z cytryny

Reklama


Sposób przygotowania:

Kaszkę przygotować wg opisu na opakowaniu. Osączyć dokładnie ciecierzycę. Pomidora i ogórka pokroić w kostkę, oliwki w krążki. Szczypiorek i czosnek posiekać. Orzechy uprażyć na suchej patelni. Miętę drobniutko posiekać i połączyć z pozostałymi składnikami sałatki.

Całość skropić sokiem z cytryny, przyprawić do smaku i polać oliwą. Wymieszać. Odstawić do lodówki na ok.1 godzinę. Podawać z pieczywem bezglutenowym lub do obiadu.  

Dowiedz się więcej na temat: kuskus

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje