Reklama

Reklama

Z makaronu

Każdy rząd makaronu można przesypać startym żółtym serem, wtedy kluski w trakcie pieczenia skleją się ze sobą. By sos nie wypłynął z formy, owiń ją folią aluminiową.

Składniki

  • 60 dag młodego szpinaku
  • 60 dag makaronu rurki
  • 25 dag sera ricotta
  • 2 żółtka
  • 3 łyżki mleka
  • 15 dag sera mozzarella
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki mąki
  • 1/2 l bulionu
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa
  • tłuszcz do wysmarowania formy
Dowiedz się więcej na temat: makaron

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje