Z wędzonym łososiem na ryżu
Bogate źródło kwasów omega 3 znajdziesz w łososiu. Są one niezbędne do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego, ale też pomagają utrzymać skórze naturalną elastyczność. Jedzmy więc ryby dla zdrowia i urody.
Składniki:
- 1/2 szklanki ryżu ugotowanego na sypko
- 1/2 szklanki mięsa z wędzonego łososia
- 2 ogórki kiszone
- natka pietruszki
- fasolka konserwowa, biała
- cebula czerwona
- czosnek
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek
- sok z cytryny
Sposób przygotowania:
Ogórki pokroić w kostkę, cebulkę posiekać i sparzyć wrzątkiem na sitku, natkę bardzo drobno posiekać, zgnieść ząbek czosnku i wymieszać z oliwą i przyprawami. Do ryby dodać ryż i resztę składników, polać sałatkę sosem i dokładnie wymieszać. Podawać z pieczywem bezglutenowym i sałatą.