​Zamiast zwykłego purée

​Zamiast zwykłego purée
​Zamiast zwykłego puréemateriały prasowe

Składniki

- purée z batatów i czosnku

  • 3 bataty (około 600 g)
  • 1 mały ząbek czosnku
  • sok z 1 cytryny
  • 50-100 ml dowolnego mleka roślinnego
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu

Składniki

- purée ziemniaczane z topinamburem

  • 6 ziemniaków (około 500 g)
  • 6 małych topinamburów (około 300 g)
  • 1 szczypta startej gałki muszkatołowej
  • 50-100 ml przegotowanej wody
  • 2 łyżeczki drożdży odżywczych (opcjonalnie)
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta świeżo zmielonego białego pieprzu
„Food Pharmacy. Przepisy” Lina Nertby i Mia Clase
„Food Pharmacy. Przepisy” Lina Nertby i Mia Clasemateriały prasowe
Fragment książki
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?