Zapiekane bułeczki serowe
Sylwia Ładyga, uczestniczka V edycji programu Masterchef, ambasadorka marki Serenada dla Babci i Dziadka przygotowała przepis na bułeczki serowe zapiekane z jajkiem i czerwoną cebulą. To propozycja, którą można wykorzystać nie tylko przy tak miłym święcie, ale warto sprawić dziadkom przepyszny prezent!
Bułeczki serowemateriały prasowe
Sposób przygotowania
Lekko ścinamy wierzch bułek, wydrążamy środek. Czerwoną cebulę pokrojoną w piórka przesmażamy na maśle, wkładamy do wnętrza bułek. Dodajemy starty ser Gouda Serenada i wbijamy po jednym jajku. Posypujemy solą i pieprzem.
Zapiekamy ok. 20 minut / 180C. Podajemy ze świeżą rukolą.
Smacznego!
Bułeczki cynamonowe - szwedzkie kanelbulle - cinnamon rollsInteria Kulinaria