Zapiekane bułeczki serowe
Sylwia Ładyga, uczestniczka V edycji programu Masterchef, ambasadorka marki Serenada dla Babci i Dziadka przygotowała przepis na bułeczki serowe zapiekane z jajkiem i czerwoną cebulą. To propozycja, którą można wykorzystać nie tylko przy tak miłym święcie, ale warto sprawić dziadkom przepyszny prezent!

Składniki
- bułki grahamki – 3 szt.
- ser żółty np. Gouda od Serenady – 300 g
- jajko – 3 szt.
- czerwona cebula – 2 szt.
- rukola
- masło – 2 łyżki
- sól
- pieprz
- świeży szczypiorek
Sposób przygotowania
Lekko ścinamy wierzch bułek, wydrążamy środek. Czerwoną cebulę pokrojoną w piórka przesmażamy na maśle, wkładamy do wnętrza bułek. Dodajemy starty ser Gouda Serenada i wbijamy po jednym jajku. Posypujemy solą i pieprzem.
Zapiekamy ok. 20 minut / 180C. Podajemy ze świeżą rukolą.
Smacznego!