Zapiekane bułeczki serowe

Sylwia Ładyga, uczestniczka V edycji programu Masterchef, ambasadorka marki Serenada dla Babci i Dziadka przygotowała przepis na bułeczki serowe zapiekane z jajkiem i czerwoną cebulą. To propozycja, którą można wykorzystać nie tylko przy tak miłym święcie, ale warto sprawić dziadkom przepyszny prezent!

Bułeczki serowe
Bułeczki serowemateriały prasowe

Sposób przygotowania

Lekko ścinamy wierzch bułek, wydrążamy środek. Czerwoną cebulę pokrojoną w piórka przesmażamy na maśle, wkładamy do wnętrza bułek. Dodajemy starty ser Gouda Serenada i wbijamy po jednym jajku. Posypujemy solą i pieprzem.

Zapiekamy ok. 20 minut / 180C. Podajemy ze świeżą rukolą.

Smacznego!

Bułeczki cynamonowe - szwedzkie kanelbulle - cinnamon rollsInteria Kulinaria
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas