Reklama

Reklama

Zapiekanka

Mięsno-warzywna, posmakuje każdemu

Czas przyrządzenia: 1,5 godziny
Składniki dla: 6 osób

Składniki

  • opakowanie makaronu do lazanii
  • 50 dag mięsa mielonego z indyka
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • puszka groszku
  • 20 dag fasolki szparagowej
  • 2 pomidory
  • pół opakowania sera feta
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • łyżka pikantnego ketchupu
  • łyżeczka płatków wędzonej papryki
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Cebule zeszklij, dodaj mięso, sól, pieprz, płatki papryki, podsmaż. Dodaj ketchup i koncentrat. Ugotuj fasolkę i marchew. Płaty makaronu wkładaj do wrzątku na 2 minuty. 

2. W naczyniu żaroodpornym układaj warstwami makaron, mięso, warzywa. Na wierzchu ułóż fasolkę, plastry pomidorów i pokruszoną fetę. Zapiekaj 45 minut w temp. 170°C. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje