Zapiekanka
Mięsno-warzywna, posmakuje każdemu

Składniki
- opakowanie makaronu do lazanii
- 50 dag mięsa mielonego z indyka
- 2 marchewki
- 2 cebule
- puszka groszku
- 20 dag fasolki szparagowej
- 2 pomidory
- pół opakowania sera feta
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- łyżka pikantnego ketchupu
- łyżeczka płatków wędzonej papryki
- olej
- sól
- pieprz
6 osób
Sposób przygotowania
1. Cebule zeszklij, dodaj mięso, sól, pieprz, płatki papryki, podsmaż. Dodaj ketchup i koncentrat. Ugotuj fasolkę i marchew. Płaty makaronu wkładaj do wrzątku na 2 minuty. 2. W naczyniu żaroodpornym układaj warstwami makaron, mięso, warzywa. Na wierzchu ułóż fasolkę, plastry pomidorów i pokruszoną fetę. Zapiekaj 45 minut w temp. 170°C.