Zapiekanka naleśnikowa

Oryginalne danie na rodzinny obiad

Zapiekanka z naleśników
Zapiekanka z naleśnikówDobry Tydzień

Składniki

- ciasto

  • 1,5 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • szklanka mleka
  • pół szklanki wody gazowanej
  • szczypta imbiru
  • olej
  • sól

- farsz

  • 2 brokuły
  • 3 cebule
  • 50 dag małych pieczarek
  • szczypta papryki
  • chilli
  • olej
  • 30 dag pomidorków koktajlowych
  • 30 dag żółtego sera
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Zmiksuj składniki na ciasto. Na małej ilości oleju smaż cienkie placki. Brokuł ugotuj, pozostaw na sitku, aby obciekł z wody. Cebule drobno pokrój, pieczarki przekrój na pół, podsmaż z cebulą i przyprawami na rozgrzanym oleju. 

2. Brokuł i pomidory pokrój, dodaj do pieczarek, cebuli i przypraw. Smaż chwilę. 

3. Naleśniki układaj w naczyniu żaroodpornym naprzemiennie z farszem, każdą warstwę posyp niewielką ilością startego sera. Możesz dodać plastry sera pleśniowego. Zapiekaj około 30 minut w temp. 180 st. C.

Zapiekanka marokańskaInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas