Zapiekanka naleśnikowa

Oryginalne danie na rodzinny obiad

Zapiekanka z naleśników
Zapiekanka z naleśnikówDobry Tydzień

Sposób przygotowania

1. Zmiksuj składniki na ciasto. Na małej ilości oleju smaż cienkie placki. Brokuł ugotuj, pozostaw na sitku, aby obciekł z wody. Cebule drobno pokrój, pieczarki przekrój na pół, podsmaż z cebulą i przyprawami na rozgrzanym oleju. 

2. Brokuł i pomidory pokrój, dodaj do pieczarek, cebuli i przypraw. Smaż chwilę. 

3. Naleśniki układaj w naczyniu żaroodpornym naprzemiennie z farszem, każdą warstwę posyp niewielką ilością startego sera. Możesz dodać plastry sera pleśniowego. Zapiekaj około 30 minut w temp. 180 st. C.

Zapiekanka marokańskaInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas