Zapiekanka rybna

Po 3. roku podaj swojemu dziecku na obiad zapiekankę rybną. Ta z naszego przepisu z pewnością mu posmakuje.

Taka zapiekanka smakuje doskonale
Taka zapiekanka smakuje doskonale 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 200 g filetów rybnych
  • 100 g makaronu
  • 1/2 pęczka włoszczyzny
  • 2 łyżeczki masła
  • 3 plastry żółtego sera
  • cebula
  • łyżeczka soku z cytryny
  • olej rzepakowy

Przygotowanie:

1. Włoszczyznę umyj, obierz i opłucz. Pokrój w plasterki i włóż do garnka. Zalej ok. 500 ml wody, dodaj masło i gotuj przez 10 min.

2. Opłukane filety skrop sokiem z cytryny i pokrój w paski. Dodaj je go garnka z włoszczyzną i gotuj całość jeszcze przez 5 minut.

3. Umytą i obraną cebulę drobno posiekaj i zeszklij na oleju.

4. Ugotuj makaron. Wysmaruj tłuszczem naczynie żaroodporne i układaj warstwami makaron oraz farsz warzywno-rybny wymieszany z cebulą. Posyp tartym serem.

5. Zapiekaj 15-20 minut w temperaturze ok. 180°C.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas