Zapiekanka rybna z soczewicą

Zapiekanka z ziemniakami
Zapiekanka z ziemniakami123RF/PICSEL

Składniki

  • 60 dag młodych ziemniaków
  • 1 czubata szkl. soczewicy
  • 40 dag dorsza albo innej morskiej ryby
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 op. rukoli
  • po kilka gałązek bazylii, mięty i natki pietruszki
  • 4 łyżki migdałów bez skórki
  • 1 szkl. gęstego jogurtu naturalnego
  • sól
  • biały pieprz
  • ziołowa przyprawa do ryby
4 porcji

Sposób przygotowania

Zapiekane ziemniaki z rybą - szybki przepisInteria KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?