Zapiekanka warzywna pod serem
Idealna dla amatorów kuchni wegetariańskiej

Składniki
- 2 szklanki pomidorków koktajlowych (mogą być czerwone i żółte) lub zwykłych
- pokrojonych
- papryka, cukinia lub bakłażan
- cebula
- ser dobry do zapiekania, np. 2 kule mozzarelli
- oregano,
- sól, pieprz
- olej
- sezam
4-6 porcji
Sposób przygotowania
1. Pomidorki pokrój na połówki.
2. Paprykę, cukinię lub bakłażana pokrój w średnią kostkę.
3. Cebulę posiekaj.
4. Warzywa wymieszaj, włóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Oprósz przyprawami, obficie posyp startym serem, np. mozzarella. Posyp sezamem. Zapiekaj ok. 20 min (lub krócej, zależnie od upodobań). Podaj np. z zieleniną i ew. pieczywem.