Reklama

Zapiekanka warzywna pod serem

Idealna dla amatorów kuchni wegetariańskiej

Czas przyrządzenia: ok. 35 min
Składniki dla: 4-6 porcji

Składniki

  • 2 szklanki pomidorków koktajlowych (mogą być czerwone i żółte) lub zwykłych
  • pokrojonych
  • papryka, cukinia lub bakłażan
  • cebula
  • ser dobry do zapiekania, np. 2 kule mozzarelli
  • oregano,
  • sól, pieprz
  • olej
  • sezam

Sposób przygotowania

1. Pomidorki pokrój na połówki.

2. Paprykę, cukinię lub bakłażana pokrój w średnią kostkę.

3. Cebulę posiekaj.

4. Warzywa wymieszaj, włóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Oprósz przyprawami, obficie posyp startym serem, np. mozzarella. Posyp sezamem. Zapiekaj ok. 20 min (lub krócej, zależnie od upodobań). Podaj np. z zieleniną i ew. pieczywem.

Świat kobiety
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy