Zapiekanka z brukselki - Anka

<b>Składniki:</b> 1 kg małych brukselek, 6 dużych ziemniaków, 3 marchewki, 1/2 kg pieczarek, 75 dkg kiełbasy lub dowolnego mięsa, 150 ml słodkiej śmietanki, 100 ml śmietany kwaśnej, 20 dkg startego żółtego sera.

Przygotowanie

Brukselki gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny soku z cytryny. Ziemniaki i marchewkę gotujemy w mundurkach, pieczarki i mięso podsmażamy. W żaroodpornym naczyniu układamy warstwami pokrojone warzywa, brukselkę, pieczarki i mięso. Zapiekamy ok 1godz. Na koniec śmietany mieszamy z serem, dodajemy przyprawy do smaku i polewamy zapiekankę. Pieczemy do momentu "rozlania się" sera i śmietanki. Smacznego.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas