Zapiekanka z frytkami
Pomysł na prosty i szybki obiad.
- 1 kg mielonego mięsa,
- 2 jogurty, 1 cebula,
- frytki mrożone (750 g),
- 2 cytryny, 3 łyżki margaryny,
- wegeta, sól, pieprz, natka pietruszki.
Przygotowanie:
Mielone mięso doprawić do smaku i dusić na tłuszczu. Dodać pokrojoną cebulę i posiekaną natkę. Składniki dokładnie wymieszać, a następnie przełożyć do żaroodpornego naczynia. Na masę wyłożyć frytki. Posolić. Cytrynę pokroić w plastry i ułożyć między frytkami. W garnku wymieszać jogurty z solą i pieprzem, a następnie polać tym masę. Tak przygotowaną potrawę piec w piekarniku do momentu, aż frytki będą miękkie i złociste.
Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas!
Kobieta INTERIA.PL on Facebook