Składniki na 4 porcje: - 250 g kaszy kukurydzianej, - sól, - tłuszcz do formy, - 1 seler naciowy, - 5 średniej wielkości pomidorów, - łyżeczka ziół prowansalskich, - 2 łyżki oliwy z oliwek, - 75 g sera Provolone, - 2 łyżki nasion słonecznika Przygotowanie: Kaszę wsypać do 1,25 l. osolonego wrzątku i intensywnie mieszając gotować przez 35 minut, aż masa będzie odchodzić od garnka. Polentę natychmiast przełożyć do natłuszczonej formy. Selera pokroić i obgotować przez 3 minuty w osolonej wodzie. Pomidory pokroić w plastry. Warzywa ułożyć na polencie, posypać ziołami, skropić oliwą. Zapiekankę posypać startym serem i ziarnami słonecznika. Zapiekać ok 15 minut w 200 st. C. Czas przygotowania: 60 minut Jedna porcja zawiera: 1680 kJ/401 kcal