Zapiekanka z medalionami

Medaliony wieprzowe świetnie sprawdzą się w zapiekance
Medaliony wieprzowe świetnie sprawdzą się w zapiekancePicsel123RF/PICSEL
  • 1 główka młodej kapusty
  • 2 polędwiczki wieprzowe (ok. 60 dag)
  • 25 dag młodej marchewki
  • 1 średnia cebula
  • 250 ml bulionu warzywnego
  • 150 ml śmietanki 30 proc.
  • 15 dag pokruszonego sera gorgonzola
  • 5 dag drobno startego żółtego sera, np. gouda
  • 2 średnie korniszony (starte grubo na tarce) + 2 łyżki zalewy z ogórków
  • 2 łyżki masła
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 posiekany ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • po szczypcie ostrej i słodkiej mielonej papryki
  • suszony tymianek
  • sól
  • pieprz
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?