Reklama

Reklama

Zapiekanka z młodej kapusty z mięsem mielonym

Bardzo prosty przepis.


Reklama

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
  • 3 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 500 g mieszanego mięsa mielonego
  • Sól, pieprz, słodka papryka
  • Opakowanie krojonych pomidorów (500g)
  • 375 ml bulionu
  • 75 g tartego sera gouda
  • Tłuszcz do formy

Przygotowanie:

Kapustę pokroić na duże kawałki, smażyć 5 minut na 2 łyżkach oleju. Cebulę pokroić w kostkę, smażyć na 1 łyżce oleju, dodać mięso mielone. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Dodać pomidory i bulion. Kapustę i mięso rozdzielić do 4 natłuszczonych foremek. Zapiekać w 200 st. C przez ok. 15 minut. 15 minut przed końcem pieczenia posypać serem.


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje