Zapiekanka z resztek

Do resztówki możesz dodać dowolne rodzaje wędlin albo kawałki mięsa z obiadu.

Zapiekanka z resztek to dobry pomysł na wyczyszczenie lodówki
Zapiekanka z resztek to dobry pomysł na wyczyszczenie lodówki123RF/PICSEL

Przygotowanie

Chleb i wędlinę pokrój w małą kostkę. Obierz cebulę, potnij w talarki. Oczyszczone pieczarki pokrój w plasterki. Na oleju podsmaż wędlinę z cebulą i pieczarkami. Przełóż do dużej miski. Dodaj pokrojony chleb oraz połowę startego sera. Zalej roztrzepanymi jajkami. Dopraw (warto dodać łyżkę przyprawy do pizzy lub ulubione zioła). Dokładnie wymieszaj.

Przygotowane składniki przełóż do natłuszczonej formy żaroodpornej. Posyp resztą sera i mieloną papryką. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180-200°C i zapiekaj około 30 minut. Gotową zapiekankę podawaj bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika. Możesz obficie posypać natką. Dobrym dodatkiem będzie ketchup lub sos chili słodko-kwaśny.

Makaron zapiekany z seremInteria Kulinaria
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas