Zapiekanka z ryżem - po 2. roku

Wypróbuj przepis!
Wypróbuj przepis!123RF/PICSEL

1. Rodzynki namocz w lekko ciepłej wodzie, a następnie osącz.

2. Jabłka umyj, obierz, wydrąż gniazda nasienne, pokrój w drobną kostkę. Przełóż do rondelka i podgrzej.

3. Do duszących się owoców dodaj cukier, szczyptę cynamonu i wanilii. Zakwaś sokiem z cytryny, wsyp rodzynki i wymieszaj.

4. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą.

5. Ułóż warstwę ryżu i owoców, polej śmietanką wymieszaną z resztą wanilii i cynamonu.

6. Zapiekaj 30 minut w piekarniku w temp. 170°C.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas