Reklama

Reklama

Zapiekanka z ryżem - po 2. roku

Składniki

  • 1 szklanka gotowanego ryżu
  • 3-4 jabłka
  • garść rodzynek
  • 1-2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1/2 szklanki słodkiej śmietanki
  • 3 łyżeczki cukru
  • wanilia i cynamon
  • łyżka masła
  • bułka tarta

1. Rodzynki namocz w lekko ciepłej wodzie, a następnie osącz.

2. Jabłka umyj, obierz, wydrąż gniazda nasienne, pokrój w drobną kostkę. Przełóż do rondelka i podgrzej.

Reklama

3. Do duszących się owoców dodaj cukier, szczyptę cynamonu i wanilii. Zakwaś sokiem z cytryny, wsyp rodzynki i wymieszaj.

4. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą.

5. Ułóż warstwę ryżu i owoców, polej śmietanką wymieszaną z resztą wanilii i cynamonu.

6. Zapiekaj 30 minut w piekarniku w temp. 170°C.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje