Zapiekany koper włoski

Nie tylko dla wegetarian.

Składniki:

Reklama

- 2 szt kopru włoskiego,
- 3 pomidory,
- 4 plastry żółtego sera,
- 1 cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- kilka listków tymianku,
- 1 łyżka masła,
- sól, pieprz,
- cukier,
- 1/2 cytryny

Przygotowanie:

Koper oczyścić, pokroić na cząstki i ugotować na półtwardo w osolonej wodzie z dodatkiem cukru i cytryny. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą. Pomidory pokroić w kostkę. Na rozgrzanym maśle zeszklić czosnek i cebulę, dodać pomidory i posiekany tymianek. Doprawić solą i pieprzem, chwilę poddusić i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na pomidorach ułożyć koper włoski i paski żółtego sera, oprószyć pieprzem. Piec w nagrzanym do 200 st. C piekarniku ok. 20 min. Czas przygotowania 1 h. Przepis na 4 osoby.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!".

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: Koper | potrawy wegetariańskie

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje