Zapiekany mintaj

Na lekki obiad lub ciepłą kolację.

Zapiekany mintaj
Zapiekany mintaj123RF/PICSEL

Składniki:

  • pół kg filetów z mintaja,
  • 2 pomidory,
  • pół małej cukinii,
  • pół białej części pora,
  • 2 łyżki soku z cytryny,
  • przyprawa do ryb.

Sos:

  • 2 łyżki pikantnej musztardy,
  • 3 łyżki masła,
  • 2 łyżki mąki,
  • po szklance bulionu warzywnego i mleka,
  • sól, pieprz,
  • koperek

Przygotowanie:

Sos:

Formę natłuść. Ułóż kawałki ryby, pomidory, cukinię i por. Posyp pieprzem i solą, polej sosem musztardowym. Piecz 25 min w 200°C. Udekoruj koperkiem.

Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 1,60 zł

Chwila dla Ciebie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas