Zapiekany serowy warkocz z ciasta francuskiego z warzywami
Idealna przekąska na drugie śniadanie

Składniki
- ciasto francuskie – 1 op. / 300 g
- ser żółty np. Radamer od Serenady – ok. 250 g
- papryka czerwona – 1 szt.
- kukurydza – ok. 100 g
- sól, pieprz, papryka słodka lub ostra (w zależności od upodobań)
- szczypiorek do posypania
- jajko do posmarowania
Sposób przygotowania
Ścieramy żółty ser i dodajemy drobno okrojoną paprykę oraz kukurydzę. Doprawiamy do smaku.
Ciasto francuskie rozcinamy na 3 długie płaty. Na każdym płacie układamy wzdłuż farsz i sklejamy (jak pierogi).
Sklejamy 3 końce razem i zwijamy w dość ciasny warkocz. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy np. świeżym szczypiorkiem
Pieczemy ok. 30 minut / 190°C.
Smacznego!