Zawijana pierś

Wyśmienite mięso, wprost idealne na obiad.

Drób z warzywami
Drób z warzywami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Piersi kurczaka umyj, osusz, a następnie ostrym nożem natnij w nich kieszonki. Do wnętrza włóż łyżeczkę pesto, a także słupki sera i pokrojone suszone pomidory zwinięte w salami. Kieszonkę zepnij wykałaczką. Oprósz z wierzchu ziołami i przyprawami, zawiń w plastry wędzonego boczku. 

2. Na patelni rozgrzej olej. Obsmaż na nim krótko mięso ze wszystkich stron, a następnie przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz około 30 minut w temp. 180°C. W połowie pieczenia obróć na drugą stronę. Podawaj z warzywami. 

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas