Reklama

Reklama

Zawijana pierś

Wyśmienite mięso, wprost idealne na obiad.

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 4 pojedyncze piersi z kurczaka
  • kilka długich plastrów boczku lub szynki parmeńskiej
  • 2 łyżki pesto
  • ok. 10 dag sera pleśniowego
  • kilka plasterków salami
  • kilka suszonych pomidorów
  • sól, pieprz
  • kilka łyżek oleju
  • zioła prowansalskie

Sposób przygotowania

1. Piersi kurczaka umyj, osusz, a następnie ostrym nożem natnij w nich kieszonki. Do wnętrza włóż łyżeczkę pesto, a także słupki sera i pokrojone suszone pomidory zwinięte w salami. Kieszonkę zepnij wykałaczką. Oprósz z wierzchu ziołami i przyprawami, zawiń w plastry wędzonego boczku. 

2. Na patelni rozgrzej olej. Obsmaż na nim krótko mięso ze wszystkich stron, a następnie przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz około 30 minut w temp. 180°C. W połowie pieczenia obróć na drugą stronę. Podawaj z warzywami. 

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama