Reklama

Reklama

Zawijany omlet z fetą

Szukasz pomysłu na pyszne śniadanie? Świetnie sprawdzi się w tej roli omlet z fetą! Wystarczą jajka, dodatki i zaledwie chwila przygotowań, aby cieszyć się jego wybornym smakiem w weekendowy poranek. Co więcej omlet z fetą przygotowuje się błyskawicznie!

Składniki

  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka masła klarowanego
  • 3–4 pomidorki koktajlowe
  • 3 plasterki czerwonej cebuli
  • 1 plaster sera feta
  • 1 łyżka cebuli dymki
  • garstka rukoli
  • sól, pieprz, przyprawa suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
  • 3–4 suszone pomidory z zalewy

Sposób wykonania:

Jajka na zawijany omlet wbijamy do miseczki. Doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.

Wlewamy je na odrobinę rozgrzanego na patelni masła klarowanego. Smażymy zawijany omlet pod przykryciem około 3-4 minut, następnie przewracamy na drugą stronę i smażymy tyle samo czasu.

Gotowy omlet przekładamy na talerz. Jedną połówkę posypujemy pokruszoną fetą oraz wcześniej pokrojonymi dodatkami.

Składamy i dekorujemy rukolą oraz dymką. Na koniec posypujemy zawijany omlet solą, pieprzem i przyprawą z suszonych pomidorów.

Więcej znajdziesz w książce "Zdrowo w 15 minut".

Szukasz inspiracji? Sprawdź też inny przepis na omlet

* * *

Zobacz więcej:

Reklama

Fragment książki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje