Zawijany omlet z fetą
Szukasz pomysłu na pyszne śniadanie? Świetnie sprawdzi się w tej roli omlet z fetą! Wystarczą jajka, dodatki i zaledwie chwila przygotowań, aby cieszyć się jego wybornym smakiem w weekendowy poranek. Co więcej omlet z fetą przygotowuje się błyskawicznie!

Składniki
- 2 jajka
- 1 łyżeczka masła klarowanego
- 3–4 pomidorki koktajlowe
- 3 plasterki czerwonej cebuli
- 1 plaster sera feta
- 1 łyżka cebuli dymki
- garstka rukoli
- sól, pieprz, przyprawa suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
- 3–4 suszone pomidory z zalewy
Sposób wykonania:Jajka na zawijany omlet wbijamy do miseczki. Doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.Wlewamy je na odrobinę rozgrzanego na patelni masła klarowanego. Smażymy zawijany omlet pod przykryciem około 3-4 minut, następnie przewracamy na drugą stronę i smażymy tyle samo czasu.Gotowy omlet przekładamy na talerz. Jedną połówkę posypujemy pokruszoną fetą oraz wcześniej pokrojonymi dodatkami.Składamy i dekorujemy rukolą oraz dymką. Na koniec posypujemy zawijany omlet solą, pieprzem i przyprawą z suszonych pomidorów.Więcej znajdziesz w książce "Zdrowo w 15 minut".Szukasz inspiracji? Sprawdź też inny przepis na omlet* * *Zobacz więcej: