Zawijany omlet z fetą
Szukasz pomysłu na pyszne śniadanie? Świetnie sprawdzi się w tej roli omlet z fetą! Wystarczą jajka, dodatki i zaledwie chwila przygotowań, aby cieszyć się jego wybornym smakiem w weekendowy poranek. Co więcej omlet z fetą przygotowuje się błyskawicznie!
Sposób wykonania:
Jajka na zawijany omlet wbijamy do miseczki. Doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.
Wlewamy je na odrobinę rozgrzanego na patelni masła klarowanego. Smażymy zawijany omlet pod przykryciem około 3-4 minut, następnie przewracamy na drugą stronę i smażymy tyle samo czasu.
Gotowy omlet przekładamy na talerz. Jedną połówkę posypujemy pokruszoną fetą oraz wcześniej pokrojonymi dodatkami.
Składamy i dekorujemy rukolą oraz dymką. Na koniec posypujemy zawijany omlet solą, pieprzem i przyprawą z suszonych pomidorów.
Więcej znajdziesz w książce "Zdrowo w 15 minut".
Szukasz inspiracji? Sprawdź też inny przepis na omlet
* * *
Zobacz więcej: