Reklama

Reklama

Zboże na śniadanie

Pyszny początek dnia to gwarancja dobrego samopoczucia, więc warto rozpocząć go od pożywnego posiłku. Śniadanie daje nam energię na cały poranek, dlatego ważne jest, żeby było pełne wartościowych składników. Polska od zawsze słynęła ze zbóż i to właśnie z nich można przygotować rozmaite i smaczne śniadania, które zagwarantują nam znakomity start!

Dyniowy omlet z płatkami

Składniki

  • 100 g płatków np. Lubella Corn Flakes Kakao i Miód
  • 4 jajka
  • czubata łyżka puree z dyni
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • szczypta soli
  • odrobina oleju rzepakowego do natłuszczenia patelni
  • 2 dojrzałe figi

Sposób przygotowania

1. Oddzielamy żółtka od białek.

Reklama

2. Żółtka ucieramy na gładką i puszystą masę wraz z cynamonem i puree z dyni.

3. Białka ubijamy na sztywno z solą, po czym dodajemy do masy z żółtek i delikatnie mieszamy.

4. Wylewamy na rozgrzaną i natłuszczoną patelnię.

5. Smażymy pod przykryciem na średnim ogniu.

6. Podajemy z pokrojoną figą i płatkami.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje