Reklama

Reklama

Żeberka cielęce

Nie masz pomysłu na obiad? Zrób żeberka!

Składniki

  • 1 kg żeberek
  • 2 łyżeczki kminku
  • ekologiczna kostka rosołowa
  • przyprawa warzywna
  • sól
  • pieprz

Żeberka płuczemy, kroimy na paski wzdłuż kości, solimy. Do żaroodpornego naczynia wrzucamy kostkę rosołowa, odrobinę uniwersalnej przyprawy, żeberka i lekko podlewamy wodą. Dusimy w mocno nagrzanym piekarniku, aż zaczną się rumienić. Odkrywamy wieczko, żeberka posypujemy kminkiem i pieczemy z obu stron, aż będą mocno zrumienione. Podajemy z ziemniakami i surówkami lub na zimno, jako zakąskę. 

Reklama


Dowiedz się więcej na temat: żeberka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje