Żeberka po myśliwsku

Nie tylko dla myśliwych.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- 1 kg żeberek,
- 3 ząbki czosnki,
- 4 ziarenka jałowca,
- kminek, olej,
- gałka muszkatołowa,
- 2 szklanki bulionu,
- łyżka mąki,
- listek laurowy,
- 1 kg gotowych kopytek

Przygotowanie:

Żeberka poporcjować. Obsmażyć na rumiano na silnie rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do rondla. Wywar wysmażony z żeberek zalać szklanką bulionu zagotować. Zalać żeberka. Dodać przyprawy i 1/2 szklanki bulion. Przykryć i dusić na wolnym ogniu około 35 minut. Następnie dolać resztę bulionu rozmieszanego z mąką, zagotować. Ponownie doprawić. Żeberka podawać z kopytkami oraz zasmażaną kapustą.

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas