Żeberka z tymiankiem

Mięso można przygotowywać na wiele sposobów.

Żeberka z ziołami to wspaniała potrawa
Żeberka z ziołami to wspaniała potrawa123RF/PICSEL

Żeberka oczyść i podziel. Cebulę i tymianek posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę.

Przygotuj marynatę. W wysokim garnku, na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj dżem, keczup i tymianek. Odstaw do wystudzenia.

Żeberka podsmaż na złoty kolor, oprósz solą i pieprzem. Włóż do marynaty i wstaw na godzinę do lodówki.

Mięso ułóż w brytfance, przykryj i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temp. do 200 °C około 60 minut.

Podawaj z pieczonymi ziemniakami i miksem sałat.

Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas