Reklama

Reklama

Ziarna w pomidorach

Pikantne i aromatyczne.

Składniki:

  • 50 dag mięsa mielonego wieprzowo- -wołowego
  • 8 pomidorów
  • puszka czerwonej fasoli
  • pół puszki kukurydzy
  • papryczka chili
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • olej
  • cebula
  • sól pieprz

Przygotowanie:

1. Pomidory sparz we wrzątku. Przelej zimną wodą, zdejmij delikatnie skórkę, pokrój w drobną kostkę. Na głębokiej patelni rozgrzej olej, zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj mielone mięso, przypraw solą, pieprzem. Smaż 20 minut.

Reklama

2. Dodaj pomidory, duś 15 minut pod przykryciem. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone w drobną kostkę chilli, fasolę, koncentrat i kukurydzę. Dopraw do smaku, wymieszaj. Duś na małym ogniu jeszcze około 10 minut, co jakiś czas mieszając.

3. Potrawkę podawaj z pieczywem, ziemniakami lub ryżem. Danie jest jeszcze smaczniejsze następnego dnia.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje