Zielona pasta z kiełkami buraka

Idealna do pieczywa

Kanapki z zieloną pastą i jajkiem
Kanapki z zieloną pastą i jajkiem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Ugotuj groszek, odcedź z wody. Wystudź. 

2. Przełóż do miski, dodaj miękkie masło, zmiksuj. Dodaj sól i pieprz, sok z cytryny, posiekane listki mięty. Starannie wymieszaj. 

3. Jeżeli purée jest za gęste, dodaj łyżeczkę oliwy, a jeśli potrzebujesz bardziej wyrazistego smaku, dodaj posiekany ząbek czosnku i jeszcze odrobinę soku z cytryny. 

4. Podawaj do ulubionego pieczywa, z kiełkami buraka.

Kanapkowa pasta z makreli - jak ją zrobić?Interia Kulinaria
Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas