Reklama

Reklama

Zielona pasta z suszoną żurawiną

Dodatek suszonej żurawiny do dań sprawi, że nie tylko stanie się ona kontrastowym wyróżnikiem dania, ale dzięki zawartości błonnika, wpłynie również pozytywnie na pracę naszych jelit!

Składniki

  • 1 opakowanie pełnoziarnistego makaronu
  • 200 g szpinaku baby
  • 100 g Żurawiny całe owoce np. Bakalland
  • 300 g groszku cukrowego
  • 1 świeży ogórek
  • 1 awokado
  • 1 cytryna
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al’dente. Na patelni podsmażamy delikatnie groszek cukrowy z czosnkiem i odrobiną soku z cytryny. Na koniec dodajemy liście szpinaku. Podsmażamy przez chwilę, tak aby szpinak nie stracił swojego koloru. Do gotowego sosu dodajemy pokrojonego w plasterki ogórka, awokado i żurawinę. Wszystko doprawiamy solą i pierzem do smaku. Podajemy z ugotowanym makaronem. 

INTERIA/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy