Reklama

Reklama

Zielona zupa szpinakowa

To wyjątkowe warzywo, które szturmem podbija polskie stoły! I dobrze - jest niebywale zdrowe, ma mnóstwo witamin i koniecznych mikroelementów. Świetnie smakuje z makaronami, jako nadzienie do pierogów czy naleśników, można z niego zrobić też przepyszną zupę, która posmakuje wszystkim! Zobaczcie, jak zrobić zdrową zupę szpinakową - kolor zieleni na talerzu jest niesamowity!

Składniki

  • 1,5 l bulionu
  • 500 g szpinaku
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • cebula
  • 4 suszone śliwki
  • 4 plasterki wędzonego boczku
  • 50 g masła
  • sól, pieprz

Pyszną zupę przygotujesz w mig. Zobacz kolejne kroki:

Przekaż 1% na Fundację Polsat rozliczając PIT TUTAJ >>>

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: zupa szpinakowa | zupa krem ze szpinaku

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy