Zielone naleśniki z jarmużem, fetą i ciecierzycą

Naleśniki z jarmużem
Naleśniki z jarmużemmateriały prasowe

Składniki

- ciasto

  • 80 g Szpinaku młodego np. marki Eisberg
  • 1 jajko
  • 400 ml mleka
  • 300 g mąki pszennej
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • szczypta soli

- farsz

  • 300 g jarmużu np. marki Eisberg
  • ½ szklanki gotowanej na parze ciecierzycy
  • 150 g sera feta
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • sól i pieprz – wedle uznania

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Jak zrobić naleśniki? Zmysłowe smakiInteria.tv
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?