Zielone naleśniki z jarmużem, fetą i ciecierzycą

Urozmaicą wiosenne śniadanie i dostarczą pokaźnej dawki witamin!

Naleśniki z jarmużem
Naleśniki z jarmużemmateriały prasowe

Sposób przygotowania

Liście młodego szpinaku zblendować dokładnie z mlekiem i mąką na aksamitną masę. Dodać jajko oraz olej i wymieszać. Po uprzednim rozgrzaniu lekko natłuszczonej patelni smażyć naleśniki na małym ogniu z obu stron.

Na oleju rzepakowym podsmażyć jarmuż aż zmniejszy swoją objętość. Następnie należy dodać wyciśnięty przez praskę czosnek i ciecierzycę. Do przestudzonego farszu dosypać pokruszony ser feta. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Usmażone wcześniej naleśniki wypełnić farszem i zwinąć w koperty. Smacznego!

Zmysłowe smaki: Jak zrobić naleśniki? Interia.tv
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas