Ziemniaczane krokiety - palce lizać!
Pyszne i banalne do przygotowania krokiety polubią zarówno dorośli, jak i dzieci. Można jeść je solo jako danie wegetariańskie z odrobiną sosu pieczarkowego lub jako dodatek do mięsa. Wypróbuj nasz przepis!

Składniki
- masa ziemniaczana:
- 1 kg ziemniaków
- 2 jajka
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól, pieprz
- panierka:
- 2 jajka
- bułka tarta
- dodatkowe:
- olej do smażenia
8 porcji
Sposób przygotowania:
Ziemniaki ugotuj z odrobiną soli. Jeszcze ciepłe rozgnieć na jednolitą masę i poczekaj aż wystygną.
Dodaj jajka, natkę pietruszki, a następnie dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj do połączenia składników.
Uformuj podłużne krokiety, obtocz w jajku, a następnie w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony.