Reklama

Reklama

Ziemniaczane krokiety - palce lizać!

Pyszne i banalne do przygotowania krokiety polubią zarówno dorośli, jak i dzieci. Można jeść je solo jako danie wegetariańskie z odrobiną sosu pieczarkowego lub jako dodatek do mięsa. Wypróbuj nasz przepis!

Składniki dla: 8 porcji

Składniki - masa ziemniaczana:

  • 1 kg ziemniaków
  • 2 jajka
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz

Składniki - panierka:

  • 2 jajka
  • bułka tarta

Składniki - dodatkowe:

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Ziemniaki ugotuj z odrobiną soli. Jeszcze ciepłe rozgnieć na jednolitą masę i poczekaj aż wystygną.

Dodaj jajka, natkę pietruszki, a następnie dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj do połączenia składników.

Uformuj podłużne krokiety, obtocz w jajku, a następnie w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony.

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: krokiety ziemniaczane

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje