Ziemniaczany omlet z grzybami
Ziemniaki połącz z cebulą, dodaj mleko, dopraw solą i pieprzem.
Składniki na 4 porcje:
- 500 g startych ziemniaków
- 1 drobno posiekana cebula
- 1 łyżka mleka sól, pieprz
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżka masła
- 200 g grzybów
- sól, pieprz
- natka pietruszki do posypania
Sposób przygotowania:
Ziemniaki połącz z cebulą, dodaj mleko, dopraw solą i pieprzem. Masę wylej na na rozgrzany na dużej patelni olej. Smaż do zrumienienia (jeśli wierzch nadal będzie płynny, podpiecz omlet w piekarniku - funkcja górna grzałka). W tym samym czasie usmaż grzyby na maśle (dobrze je odparuj). Zdejmij z ognia, dopraw solą i pieprzem. Wyłóż je na połowę omletu, złóż go na pół i podawaj posypany natką pietruszki.
Czas przygotowania: 25 minut