Reklama

Reklama

Ziemniaczany omlet z grzybami

Ziemniaki połącz z cebulą, dodaj mleko, dopraw solą i pieprzem.

Składniki na 4 porcje:

  • 500 g startych ziemniaków
  • 1 drobno posiekana cebula
  • 1 łyżka mleka sól, pieprz
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka masła
  • 200 g grzybów
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki do posypania

Sposób przygotowania:


Ziemniaki połącz z cebulą, dodaj mleko, dopraw solą i pieprzem. Masę wylej na na rozgrzany na dużej patelni olej. Smaż do zrumienienia (jeśli wierzch nadal będzie płynny, podpiecz omlet w piekarniku - funkcja górna grzałka). W tym samym czasie usmaż grzyby na maśle (dobrze je odparuj). Zdejmij z ognia, dopraw solą i pieprzem. Wyłóż je na połowę omletu, złóż go na pół i podawaj posypany natką pietruszki.

Reklama

Czas przygotowania: 25 minut

Show

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy