Ziemniaczany torcik naleśnikowy z bryndzą
Prezentujemy doskonały pomysł na obiad bezglutenowy! Spróbuj koniecznie!
Składniki:
- 30 dkg ugotowanych ziemniaków,
- 1 szklanka mleka,
- łyżka oliwy lub oleju,
- 2 jajka,
- sól,
- pieprz,
- 10 dag mąki bezglutenowej,
- mąka ziemniaczana,
- olej do smażenia,
- 20 dkg bryndzy,
- zielona natka cebuli.
Sposób przygotowania:
Mleko zmiksować z jajkami, solą, mąką bezglutenową. Gdyby ciasto było zbyt rzadkie (musi być naleśnikowe), uzupełnić mąką ziemniaczaną. Ziemniaki zmiksować z bryndzą i podsmażoną zieloną cebulką, doprawić pieprzem.
Smażyć naleśniki, po ostygnięciu, smarować farszem ziemniaczano-bryndzowym, zwijać w ruloniki i układać na brytwannie w dwóch warstwach albo układać jeden na drugi przesmarowując farszem. Nakryć wszystko folią aluminiową, wstawić do piekarnika na kilka minut. Kroić i podawać z sosem lub masłem.
Smacznego!