Ziemniaczany torcik naleśnikowy z bryndzą

Prezentujemy doskonały pomysł na obiad bezglutenowy! Spróbuj koniecznie!

Ziemniaczany torcik naleśnikowy z bryndzą
Ziemniaczany torcik naleśnikowy z bryndzą123RF/PICSEL

Składniki:

  • 30 dkg ugotowanych ziemniaków,
  • 1 szklanka mleka,
  • łyżka oliwy lub oleju,
  • 2 jajka,
  • sól,
  • pieprz,
  • 10 dag mąki bezglutenowej,
  • mąka ziemniaczana,
  • olej do smażenia,
  • 20 dkg bryndzy,
  • zielona natka cebuli.

Sposób przygotowania:

Mleko zmiksować z jajkami, solą, mąką bezglutenową. Gdyby ciasto było zbyt rzadkie (musi być naleśnikowe), uzupełnić mąką ziemniaczaną. Ziemniaki zmiksować z bryndzą i podsmażoną zieloną cebulką, doprawić pieprzem.

Smażyć naleśniki, po ostygnięciu, smarować farszem ziemniaczano-bryndzowym, zwijać w ruloniki i układać na brytwannie w dwóch warstwach albo układać jeden na drugi przesmarowując farszem. Nakryć wszystko folią aluminiową, wstawić do piekarnika na kilka minut. Kroić i podawać z sosem lub masłem.

Smacznego!

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas