Reklama

Reklama

Ziemniaki faszerowane

W wersji wegetariańskiej równie pyszne

Składniki dla: 4 osoby

Składniki

  • 6 ziemniaków
  • 2 pomidory
  • czerwona papryka
  • zielone oliwki
  • pół pęczka dymki
  • ząbek czosnku
  • olej
  • 5 dag sera gouda
  • oregano
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Przekrój wzdłuż, lekko wydrąż. Pomidory umyj, usuń gniazda nasienne, pokrój w kostkę. Dodaj pokrojone oliwki, pół posiekanego szczypiorku z dymki,posiekaną paprykę, przeciśnięty czosnek i nieco miąższu z wydrążonych ziemniaków.

2. Cebulki dymki pokrój w kostkę, podsmaż na oleju. Dodaj i wymieszaj z przyprawami i oregano. Masą wypełnij ziemniaczane miseczki, posyp utartym serem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 200°C przez ok. 20 minut.Posyp szczypiorkiem. Podawaj gorące.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje