Ziemniaki faszerowane z sosem tatarskim

Prosty przepis dla miłośników kartofli

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjnemateriały prasowe

Sposób przygotowania

1. Z połówek ziemniaków wydrążamy środek. Boczek i cebulę kroimy w drobną kostkę, po czym podsmażamy je na patelni, doprawiając pieprzem i majerankiem.

2. Do podsmażonego boczku dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i mieszać całość. Wydrążone ziemniaki wypełniamy nadzieniem, składamy połówki  i dokładnie owijamy je w podwójną folię aluminiową.

3. Tak przygotowane ziemniaki pieczemy w żarze do miękkości (około 45-50 minut).  Upieczone ziemniaki obficie posypujemy szczypiorkiem i podajemy z sosem tatarskim.

Najlepsza sałatka ziemniaczanaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas