Reklama

Ziemniaki faszerowane z sosem tatarskim

Prosty przepis dla miłośników kartofli

Składniki dla: 4-5

Składniki

  • 5 średnich ziemniaków
  • 150 g boczku wędzonego parzonego
  • 1 średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz, majeranek
  • sos tatarski np. Premium TARSMAK

Sposób przygotowania

1. Z połówek ziemniaków wydrążamy środek. Boczek i cebulę kroimy w drobną kostkę, po czym podsmażamy je na patelni, doprawiając pieprzem i majerankiem. 

2. Do podsmażonego boczku dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i mieszać całość. Wydrążone ziemniaki wypełniamy nadzieniem, składamy połówki  i dokładnie owijamy je w podwójną folię aluminiową.

3. Tak przygotowane ziemniaki pieczemy w żarze do miękkości (około 45-50 minut).  Upieczone ziemniaki obficie posypujemy szczypiorkiem i podajemy z sosem tatarskim.

materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy