Reklama

Reklama

Ziemniaki po szwajcarsku

Ziemniaki po szwajcarsku to makaron z ziemniakami. Szwajcarzy uwielbiają to połączenie. Wypróbuj ten przepis na ziemniaki po szwajcarsku, a zrozumiesz dlaczego.


Czas przyrządzenia: 20 minut

Składniki

  • szklanka mleka
  • 3 duże ziemniaki
  • makaron penne
  • 10 dag sera żółtego
  • cebula
  • sól, pieprz, gałka muszkatałowa

Ziemniaki po szwajcarsku - przygotowanie

Ziemniaki zalej mlekiem, dodaj przyprawy.

W połowie gotowania do potrawy dosyp makaron, całość gotuj aż do miękkości.

Zetrzyj na drobno ser żółty, wsyp do garnka i zamieszaj.

Tak przygotowaną masę podawaj w miseczkach i dekoruj smażoną cebulką.

Spróbuj też innych przepisów:

Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem

Zapiekanka makaronowa

Reklama

Zapiekanka pasterska

Zobacz również:






INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: puree | Ziemniaki po szwajcarsku | makaron | dania obiadowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy