Ziemniaki w śmietanie
Pyszne, młode ziemniaczki.

Składniki:
- 1 kg młodych ziemniaków, - 0,5 kg młodej marchewki, - 1 szklanka śmietanki 30 proc., - kilka listków natki pietruszki, - 1 cebula, - 10 dag niebieskiego sera pleśniowego, - sól, pieprz, - olej do smażenia,
Przygotowanie:
Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować na półtwardo, lekko przestudzić, obrać i pokroić na cząstki. Marchewkę obrać, pokroić w plasterki i ugotować w osolonej wodzie na półtwardo. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać śmietanę i pokruszony ser, zagotować. Do sosu śmietanowego dodać warzywa, doprawić solą i pieprzem i dusić pod przykryciem 15 minut. Danie podawać udekorowane listkami natki pietruszki. Czas przygotowania 1 h 15 min. Przepis na 6 osób.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!