Składniki na 4 porcje: - 1,2 kg ziemniaków, - 80 g sera Gouda, - 80 g sera Cheddar, - 80 g sera z niebieską pleśnią, - 80 g twarożku z ziołami i papryką, - pomidor, - pęczek szczypiorku, - pietruszka do dekoracji, - tłuszcz do formy Przygotowanie: Ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać, ukośnie ponacinać i umieścić w natłuszczonej formie. Goudę i Cheddar zetrzeć, a ser pleśniowy pokroić w drobną kostkę. Sery i twarożek (nie mieszając ich ze sobą) dodać do ziemniaków. Zapiekać w 200 st. C przez ok. 20 minut. Następnie posypać pokrojonym w kostkę miąższem pomidora i posiekanym szczypiorkiem. Dekorować zieloną pietruszką i natychmiast podawać. Doskonale smakuje z sałatką. Czas przygotowania: 60 minut Jedna porcja zawiera: 2010 kJ/480 kcal