Zimna zupa z melona na ostro

Na upalne dni.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- 2 melony,
- kawałek arbuza,
- 1 łyżeczka masła,
- 1 cebula,
- 1 papryczka chilli,
- sok z 1/2 cytryny,
- szczypta soli,
- kilka listków melisy

Przygotowanie:

Cebulę i papryczkę drobno posiekać, czosnek przecisnąç przez praskę i zeszklić na rozgrzanym maśle. Melona obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Melona i przesmażoną cebulkę, czosnek i papryczkę zmiksować, doprawić szczyptą soli i sokiem z cytryny. Podawać z kuleczkami wyciętymi z arbuza i listkami melisy. Czas przygotowania 45 min. Przepis na 4 osoby.

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas