Zimno? Spróbuj tej zupy! Tradycyjną recepturę zdradza Ewa Wachowicz

Jak radzi Ewa Wachowicz, do zupy cebulowej dodaj prażoną kaszę gryczaną  (fot. archiwum Ewy Wachowicz/Polsat)
Jak radzi Ewa Wachowicz, do zupy cebulowej dodaj prażoną kaszę gryczaną (fot. archiwum Ewy Wachowicz/Polsat)archiwum prywatne
Zupa cebulowa
Zupa cebulowaPolsat

Prosty przepis na zupę cebulową

Zobacz również:

    • 4  cebule
    • 2 ziemniaki
    • 1 marchewka
    • 1 pietruszka
    • 1,5 l  wywaru mięsnego na kościach wieprzowych
    • sól
    • pieprz ziołowy
    1. Warzywa obrać i pokroić w drobną kostkę. Szybciej się dzięki temu ugotują. 
    2. Wrzucić do gotującego się wywaru, z którego uprzednio wyjęto kości. 
    3. Doprawić ziołowym pieprzem i przykryć
    4. Gdy będą miękkie, zmiksować na jednorodny krem i przyprawić do smaku.
    "Ewa gotuje": Zupa cebulowaPolsatPolsat