Zimno? Spróbuj tej zupy! Tradycyjną recepturę zdradza Ewa Wachowicz

Jak radzi Ewa Wachowicz, do zupy cebulowej dodaj prażoną kaszę gryczaną  (fot. archiwum Ewy Wachowicz/Polsat)
Jak radzi Ewa Wachowicz, do zupy cebulowej dodaj prażoną kaszę gryczaną (fot. archiwum Ewy Wachowicz/Polsat)archiwum prywatne
Zupa cebulowa
Zupa cebulowaPolsat

Prosty przepis na zupę cebulową

  • 4  cebule
  • 2 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1,5 l  wywaru mięsnego na kościach wieprzowych
  • sól
  • pieprz ziołowy
  1. Warzywa obrać i pokroić w drobną kostkę. Szybciej się dzięki temu ugotują. 
  2. Wrzucić do gotującego się wywaru, z którego uprzednio wyjęto kości. 
  3. Doprawić ziołowym pieprzem i przykryć
  4. Gdy będą miękkie, zmiksować na jednorodny krem i przyprawić do smaku.
"Ewa gotuje": Zupa cebulowaPolsatPolsat