Składniki na cztery porcje: - cebula, - 5 łyżek octu jabłkowego, - 2 łyżki ziarnistej musztardy, - 2 łyżki miodu, - 4 łyżki oleju, - sól, - pieprz, - 500 g brukwi, - 500 g marchewki, - główka sałaty, - 150 g wędzonej piersi z indyka w plastrach Przygotowanie: Cebulę pokroić w drobną kostkę. Ocet, musztardę i miód wymieszać, stopniowo dodawać olej. Doprawić solą i pieprzem. Brukiew i marchewkę pokroić w słupki, a następnie obsmażać na łyżce oleju przez 5 minut. Zalać 1/3 sosu i pozostawić do ostygnięcia. Sałatę potargać na kawałki. Zmieszać z warzywami i wędliną. Zalać resztą sosu. Doskonale smakuje z grzankami. Czas przygotowania: 35 minut Jedna porcja zawiera: 920 kJ/220 kcal