- cebula,
- 5 łyżek octu jabłkowego,
- 2 łyżki ziarnistej musztardy,
- 2 łyżki miodu,
- 4 łyżki oleju,
- sól,
- pieprz,
- 500 g brukwi,
- 500 g marchewki,
- główka sałaty,
- 150 g wędzonej piersi z indyka w plastrach Cebulę pokroić w drobną kostkę. Ocet, musztardę i miód wymieszać, stopniowo dodawać olej. Doprawić solą i pieprzem. Brukiew i marchewkę pokroić w słupki, a następnie obsmażać na łyżce oleju przez 5 minut. Zalać 1/3 sosu i pozostawić do ostygnięcia. Sałatę potargać na kawałki. Zmieszać z warzywami i wędliną. Zalać resztą sosu. Doskonale smakuje z grzankami.
Czas przygotowania: 35 minut
Jedna porcja zawiera: 920 kJ/220 kcal