Ziołowe knedle

Takie knedle mają więcej witamin!

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL
  • 25 dag czerstwych bułek
  • 8 dag mąki
  • 10 dag szpinaku mrożonego rozdrobnionego
  • 1 cebula
  • 0,5 ząbka czosnku
  • Po łyżce siekanych ziół: natka, szczypior
  • 3 jajka
  • 15 dag żółtego sera
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka masła

Przygotowanie:

Szpinak rozmrozić i odsączyć. Bułki pokroić w drobną kostkę, cebulę i czosnek drobno posiekać. Bułki wymieszać z mąką. Ser zetrzeć. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać szpinak, przyprawić solą i pieprzem i chwilę posmażyć, przestudzić. Do bułek i mąki dodać przesmażony szpinak, zieleninę, ser i jajka. Wszystko starannie wymieszać. Umoczonymi w wodzie rękami formować kuleczki i gotować na osolonym wrzatku ok. 15 min.

Czas przygotowania 45 min.

Przepis na 5 osób.

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas