Ziołowe knedle
Takie knedle mają więcej witamin!
- 25 dag czerstwych bułek
- 8 dag mąki
- 10 dag szpinaku mrożonego rozdrobnionego
- 1 cebula
- 0,5 ząbka czosnku
- Po łyżce siekanych ziół: natka, szczypior
- 3 jajka
- 15 dag żółtego sera
- sól, pieprz
- 1 łyżka masła
Przygotowanie:
Szpinak rozmrozić i odsączyć. Bułki pokroić w drobną kostkę, cebulę i czosnek drobno posiekać. Bułki wymieszać z mąką. Ser zetrzeć. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać szpinak, przyprawić solą i pieprzem i chwilę posmażyć, przestudzić. Do bułek i mąki dodać przesmażony szpinak, zieleninę, ser i jajka. Wszystko starannie wymieszać. Umoczonymi w wodzie rękami formować kuleczki i gotować na osolonym wrzatku ok. 15 min.
Czas przygotowania 45 min.
Przepis na 5 osób.