Złociste placuszki ziemniaczane

Pomysł na niedrogi obiad

Placki podawaj z sosem
Placki podawaj z sosem123RF/PICSEL

Składniki:

  • 4-5 ugotowanych ziemniaków oraz 2 surowe
  • 2 jajka
  • 4 łyżki mąki
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • dymka
  • olej

Przygotowanie:

Ugotowane ziemniaki zetrzyj na duże wiórki lub ugnieć. Surowe ziemniaki obierz, zetrzyj, dodaj do ugotowanych. Połącz z jajkami, mąką, posiekanym czosnkiem i dymką, dopraw solą. Wymieszaj.

Z ziemniaczanej masy uformuj placki i usmaż je z obu stron na rozgrzanym oleju na złoto. Osącz na papierowym ręczniku i podawaj.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas