Złociste racuchy

Posmakują każdemu!

Złociste racuchy
Złociste racuchy123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Marchewki obierz, opłucz, zetrzyj. Bulion zagotuj. Wsyp kaszkę i 1/2 marchewki. Gotuj 15 minut, aż kaszka zgęstnieje. Wystudź. Natkę opłucz, osusz, posiekaj. Twarożek utrzyj z 3 łyżkami wody. Wymieszaj go z resztą marchewki i natką. Przypraw solą oraz pieprzem. 

2. Szczypiorek opłucz, osusz, posiekaj. Trochę zostaw do dekoracji, resztę dodaj do kaszki. Dołóż parmezan i jajko. Przypraw solą, pieprzem i gałką. Wymieszaj. Uformuj racuchy. Smaż je na złoty kolor na oleju. Podawaj z twarożkiem. Posyp odłożonym szczypiorkiem.

Jak zrobić racuchy z jabłkami?Interia Kulinaria
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas