Reklama

Reklama

Złociste racuchy

Posmakują każdemu!

Składniki dla: 4 porcji

Składniki

  • 2 szkl. bulionu
  • 1 szkl. kaszki kukurydzianej
  • 4 marchewki
  • 2 gałązki natki
  • 25 dag chudego twarogu
  • 1 jajko
  • 5 dag startego parmezanu
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania

1. Marchewki obierz, opłucz, zetrzyj. Bulion zagotuj. Wsyp kaszkę i 1/2 marchewki. Gotuj 15 minut, aż kaszka zgęstnieje. Wystudź. Natkę opłucz, osusz, posiekaj. Twarożek utrzyj z 3 łyżkami wody. Wymieszaj go z resztą marchewki i natką. Przypraw solą oraz pieprzem. 

2. Szczypiorek opłucz, osusz, posiekaj. Trochę zostaw do dekoracji, resztę dodaj do kaszki. Dołóż parmezan i jajko. Przypraw solą, pieprzem i gałką. Wymieszaj. Uformuj racuchy. Smaż je na złoty kolor na oleju. Podawaj z twarożkiem. Posyp odłożonym szczypiorkiem.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje