Złociste racuchy
Posmakują każdemu!

Składniki
- 2 szkl. bulionu
- 1 szkl. kaszki kukurydzianej
- 4 marchewki
- 2 gałązki natki
- 25 dag chudego twarogu
- 1 jajko
- 5 dag startego parmezanu
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
4 porcji
Sposób przygotowania
1. Marchewki obierz, opłucz, zetrzyj. Bulion zagotuj. Wsyp kaszkę i 1/2 marchewki. Gotuj 15 minut, aż kaszka zgęstnieje. Wystudź. Natkę opłucz, osusz, posiekaj. Twarożek utrzyj z 3 łyżkami wody. Wymieszaj go z resztą marchewki i natką. Przypraw solą oraz pieprzem. 2. Szczypiorek opłucz, osusz, posiekaj. Trochę zostaw do dekoracji, resztę dodaj do kaszki. Dołóż parmezan i jajko. Przypraw solą, pieprzem i gałką. Wymieszaj. Uformuj racuchy. Smaż je na złoty kolor na oleju. Podawaj z twarożkiem. Posyp odłożonym szczypiorkiem.