Złocisty filet z morelami
Morele dodadzą lekkiej słodyczy i wyrazistego smaku!
Sposób przygotowania
1. Mięso opłucz, osusz i pokrój na małe kawałki. Cebulę i marchew obierz, drobno pokrój. Posyp mięso, dołóż musztardę i wymieszaj.
2. Morele posiekaj. Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skórki. Pokrój na spore cząstki (usuń głąb) i wrzuć na rozgrzany olej. Gdy się rozgotują, a sok jeszcze nie wyparuje,zmniejsz ogień, dodaj morele i rozmaryn. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
3. Do gotujących się pomidorów włóż mięso z warzywami.Wymieszaj i duś,podlewając rosołem. Wymieszaj śmietanę z mąką i odrobiną sosu z gulaszu, wlej do garnka. Gotuj kilka minut, by sos zgęstniał. Posyp bazylią.