Reklama

Reklama

Złota sałatka z kozim serem

Smaczna i pożywna

Składniki

  • 300 g mieszanki sałat
  • 100 g sera koziego
  • 50 g Chrupiącej sałatki z żurawiną np. Bakalland
  • 60 g Złote Owoce (miechunka peruwiańska) np. Bakalland
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • Sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka musztardy dijon

Sposób przygotowania

W miseczce mieszamy cytrynę, oliwę, musztardę i starty ząbek czosnku, wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Gotowy sos odstawiamy w chłodne miejsce. W większym naczyniu układamy mieszankę sałat, Złote owoce oraz Chrupiącą sałatkę, wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Przed podaniem do gotowej sałatki dodajemy sos winegret.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje