Reklama

Złota sałatka z kozim serem

Smaczna i pożywna

Składniki

  • 300 g mieszanki sałat
  • 100 g sera koziego
  • 50 g Chrupiącej sałatki z żurawiną np. Bakalland
  • 60 g Złote Owoce (miechunka peruwiańska) np. Bakalland
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • Sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka musztardy dijon

Sposób przygotowania

W miseczce mieszamy cytrynę, oliwę, musztardę i starty ząbek czosnku, wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Gotowy sos odstawiamy w chłodne miejsce. W większym naczyniu układamy mieszankę sałat, Złote owoce oraz Chrupiącą sałatkę, wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Przed podaniem do gotowej sałatki dodajemy sos winegret.

INTERIA.PL/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama