Złota sałatka z kozim serem
Smaczna i pożywna

Składniki
- 300 g mieszanki sałat
- 100 g sera koziego
- 50 g Chrupiącej sałatki z żurawiną np. Bakalland
- 60 g Złote Owoce (miechunka peruwiańska) np. Bakalland
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 ząbek czosnku
- 4 łyżki oliwy
- Sól i pieprz do smaku
- 1 łyżka musztardy dijon
Sposób przygotowania
W miseczce mieszamy cytrynę, oliwę, musztardę i starty ząbek czosnku, wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Gotowy sos odstawiamy w chłodne miejsce. W większym naczyniu układamy mieszankę sałat, Złote owoce oraz Chrupiącą sałatkę, wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Przed podaniem do gotowej sałatki dodajemy sos winegret.