Zrazy zawijane ze śliwkami
Gdy nie masz pomysłu na obiad to świetne rozwiązanie!

Składniki
- 4 plastry wołowiny
- wędzone suszone śliwki
- 2 ząbki czosnku
- 8 plastrów wędzonego boczku
- olej
- pół szklanki czerwonego wina
- kilka ziemniaków
- brokuł
- 10 dag migdałów
- 2 łyżki mąki
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
1. Śliwki natnij, w każdą włóż migdał bez skórki. Owiń je rozbitymi plastrami wołowiny. Posyp solą i pieprzem. Roladki owiń plastrami boczku i podsmaż na oleju. 2. Przełóż roladki do garnka, podlej winem i wodą. Duś pod przykryciem 2 godziny. Ziemniaki ugotuj. Pokrój i podsmaż na rozgrzanym oleju. Brokuł ugotuj. Do sosu kwadrans przed końcem gotowania, dodaj migdały bez skórki, mąkę.