Zrazy zawijane ze śliwkami

Gdy nie masz pomysłu na obiad to świetne rozwiązanie!

Roladki z boczku ze śliwkami
Roladki z boczku ze śliwkami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Śliwki natnij, w każdą włóż migdał bez skórki. Owiń je rozbitymi plastrami wołowiny. Posyp solą i pieprzem. Roladki owiń plastrami boczku i podsmaż na oleju. 

2. Przełóż roladki do garnka, podlej winem i wodą. Duś pod przykryciem 2 godziny. Ziemniaki ugotuj. Pokrój i podsmaż na rozgrzanym oleju. Brokuł ugotuj. Do sosu kwadrans przed końcem gotowania, dodaj migdały bez skórki, mąkę.

Przepis na zrazy zawijaneInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas