Reklama

Reklama

Zupa babci Deszanki

Pyszna w smaku, do złudzenia przypominająca rosół, a co najważniejsze - zdrowa i dietetyczna. Robi się ją dwie minuty.

Składniki:


  • 1 duża marchew
  • 2 łyżki oliwki z oliwek
  • litr wody
  • łyżka przyprawy warzywnej
  • sól
  • pieprz
  • zielona pietruszka

Reklama


Sposób przygotowania:

Płuczemy, obieramy marchew, ścieramy na wiórki na tarce. Na patelni rozgrzewamy oliwkę z oliwek, wrzucamy startą marchew, mieszamy, gdy zacznie wrzeć, odstawiamy, studzimy.

Gotujemy w garnku 1 litr wody (na 4 porcje), dodajemy przyprawę i wrzucamy marchew uduszoną na patelni, doprowadzamy do wrzenia i szybko zestawiamy z ognia (nie może się gotować długo, bo będzie mętna).

Płuczemy, drobno siekamy zieloną pietruszkę, gotujemy osobno drobniutki makaron np. ryżowy. Nakładamy na talerz ugotowany makaron, zalewamy mocno podgrzanym oliwkowym rosołem, posypujemy zieleniną. Jest pyszna i  przypomina rosół z najdelikatniejszego mięsa. Wspaniała dla osób na lekkostrawnej diecie.

Dowiedz się więcej na temat: zupa dietetyczna

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje